Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Onderzoekers bevestigen doodsoorzaak Adolf Hitler

Franse onderzoekers hebben na al die jaren eindelijk uitsluitsel kunnen geven over de doodsoorzaak van Adolf Hitler. Zoals altijd al werd gedacht pleegde de nazileider samen met zijn vrouw Eva Braun in 1945 zelfmoord.

Hoewel alleen complotdenkers hieraan twijfelden, is nu door de onderzoekers bevestigd dat Adolf Hitler en Eva Braun door cyanide en een kogelschot om het leven zijn gekomen. Onduidelijk is in welke volgorde deze gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Stoffelijke resten

Volgens onderzoekers zou het kunnen dat Hitler eerst een capsule met cyanide nam, waarna een van zijn lijfwachten hem een genadeschot heeft gegeven. Wel staat vast dat Hitlers lijfwachten zijn lichaam en dat van Eva Braun in brand hebben gestoken.

Het is merkwaardig te noemen dat Rusland, waar de stoffelijke resten van Hitler na de Tweede Wereldoorlog terecht zijn gekomen, westerse onderzoekers onderzoek hebben laten doen naar de doodsoorzaak van de nazileider aan de hand van zijn gebitsresten en een stuk schedel.

Geruchten

Historicus Willem Melching zei tegenover de NOS: „dat die dingen er waren, was bekend. Dat ze een team uit het Westen toegang hebben gegeven tot dat materiaal is wel opmerkelijk.”

Vermoedelijk wilden de Russen een einde maken aan de geruchten die nog altijd de ronde gingen over de nazileider die naar Zuid-Amerika, of een ander werelddeel zou zijn ontsnapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.