Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Nieuws 22 mei 2018 / 13:12 uur

Nieuwe plant ontdekt… tussen de planten

Stel je voor: je loopt in het grote regenwoud van dierenpark Burgers’ Zoo. Overal groeien tropische bloemen en planten, en dan ineens.. spot je een nieuwe!

Botanicus Theo Damen heeft tussen alle begroeiing een nieuwe tropische plant ontdekt, de Dracaena Bushii. Helaas is het wel iets minder spannend dat hen het klinkt: de plant zat waarschijnlijk al in de dracaena-collectie die Burgers’ Zoo in 1999 kreeg van de Universiteit van Wageningen.

De dracaena’s lijken kennelijk niet op elkaar, want Damen spotte tussen alle planten een aantal exemplaren die anders groeiden en kwam er toen achter dat een aantal exemplaren nooit eerder een naam hadden gekregen. Die heeft hij nu bedacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe plant ontdekt… tussen de planten
Sluiten