Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 21 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Na 12 jaar weer vrouw bevallen op afgelegen eiland

Sinds 12 jaar tijd is er een vrouw bevallen op het afgelegen Braziliaanse eiland Fernando de Noronha. Een bizarre en bijzondere verrassing voor iedereen, inclusief de ouders van de baby.

Niet toegestaan om te bevallen

Fernando de Noronha, een afgelegen archipel aan de Atlantische Oceaan heeft een bevolking van amper 3.000 mensen. Omdat er geen kraamafdeling is op het eiland, is het voor zwangere vrouwen niet toegestaan om te bevallen op het eiland.

Foto: Pexels

Aanstaande moeders worden geadviseerd om naar het vasteland te reizen. De dichtstbijzijnde grote stad Natal is 365 km van het eiland verwijderd.Toch heeft er afgelopen weekend een bevalling plaats gevonden op Fernando de Noronha.

De 22-jarige moeder wist niet dat ze zwanger was. Ook al was het haar tweede zwangerschap, ze heeft er niets van gemerkt, melden Australische media. De vrouw die anoniem wil blijven, kreeg vrijdagavond buikpijn en voor ze het wist was ze bevallen van een meisje. ,,Op vrijdagavond had ik pijn en toen ik naar de badkamer ging, zag ik iets tussen mijn benen naar beneden glijden,” zegt de verbaasde vrouw aan lokale media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.