Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 21 mei 2018 / 11:34 uur

Jongen krijgt doodsbedreigingen na dood stokstaartje

Wat een leuk schoolreisje moest worden, liep heel anders af voor een 12-jarige knul. De jongen maakte een domme fout die ertoe leidde dat het populaire stokstaartje Zara doodging.

De jongen uit Hongarije krijgt nu doodsbedreigingen.

Vinger door de tralies

De scholier was met zijn klas in de Kecskemeti Zoo. Hij stak zijn arm door de tralies van het stokstaartenverblijf – ondanks het feit dat overal staat aangegeven dat dit niet mag.

Het populaire stokstaartje Zara, dat in verwachting was, beet de jongen in zijn hand. Waarschijnlijk gebeurde dit uit bescherming voor het gezin van het diertje. De scholier zou na het incident snel zijn hand hebben weggetrokken, maar daardoor werd het stokstaartje op de grond gesmeten. Het dier overleefde de val niet.

Speciale band

De directeur van de Hongaarse dierentuin, Tamás Tokovics, zette na de dood een bericht over het incident online. Hij had het dier een halfjaar lang bij hem thuis laten wonen, voordat ze in haar nieuwe verblijf in de dierentuin terechtkon. Daarom had hij een speciale band met het dier.

Minder respect voor natuur

„Zara was een van de populairste dieren, niet alleen bij ons, maar ook voor de bezoekers en de media”, schrijft Tokovics. „Wiens schuld is het? Dat de jeugd van tegenwoordig steeds minder respect krijgt voor de natuur en het leven, dat de begeleiders zich steeds minder bewust zijn van de leerlingen die aan hen worden toevertrouwd of is het de schuld van de ouders? Ze hebben steeds minder tijd voor een gesprek waarin ze hun kinderen wijzen op respect voor elkaar en de natuur.”

Veel mensen vinden dat de jongen moet boeten voor zijn gedrag. Met een gevangenisstraf, bijvoorbeeld. Maar anderen gaan veel verder. Zo schrijft een gebruiker dat de jongen „zo hard op de grond moet worden gegooid dat hij niet meer kan opstaan.” De jongen ontving meerdere doodsbedreigingen.

Geen zondebok

De directeur roept nog op om de schuld niet bij een iemand neer te leggen, en geen zondebok te zoeken. „Daarmee kunnen we de tragedie niet ongedaan maken. Maar laten we starten met kleine stapjes om aan een wereld te werken waarin dit soort dingen niet kunnen gebeuren waar we naar natuur kijken.”

MementóSzomorú esemény történt ma a Kecskeméti Vadaskertben. Nem tudom, hogy minek tudható be a tragédia, a szabályok…

Gepostet von Tamás Tokovics am Montag, 14. Mai 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen krijgt doodsbedreigingen na dood stokstaartje
Sluiten