Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 mei 2018

Moeder verandert haar zoon’s naam na spelfout tattoo

Het internet staat er vol mee: foto’s waarbij een tattoo een grappig (doch pijnlijk) spelfoutje bevat. Waar de meeste mensen ofwel hun schouders ophalen óf de tattoo laten aanpassen, pakte de Zweedse Johanna Sandström het anders aan. Toen ze erachter kwam dat de naam van haar zoontje verkeerd getatoeëerd was, besloot ze de naam van haar kind maar wettelijk te veranderen, meldt Daily Mail.

Kevin = Kelvin

Door de vrij cruciale fout gaat Kevin nu door het leven als Kelvin. Aan de Zweedse krant Blekinge Läns Tidning verklaart Sandström dat ze dacht dat ze ging flauwvallen toen ze de verkeerde naam opmerkte. Nadat de tatoeëerder het ontwerp had getekend, had de Zweedse verder niet meer nagedacht bij het spellingsaspect. Ze ging er vanuit dat het wel goed moest zitten.

Duur grapje

Sandström heeft na de ontdekking wel overwogen om de tattoo te laten verwijderen, maar dat bleek nogal een duur grapje te zijn. Een naam wettelijk wijzigen is in die zin een stuk goedkoper, besefte ze zich. Daarom besloot ze, toen haar zoon twee jaar oud was, zijn naam te wijzigen van Kevin naar Kelvin. Omdat haar Kevin nog zo jong was, zou hij zich amper bewust zijn van de verandering, vond ze. Kelvin is inmiddels een aantal jaar ouder en hij zou nu dan ook niet anders weten.

Checken tot in de eeuwigheid

Binnenkort gaat Johanna van een derde kindje bevallen. Die naam wil ze –je raadt het al- óók laten tatoeëren. Dat papiertje gaat ze voor de zekerheid wel even ‘duizend keer checken’, zegt ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder verandert haar zoon’s naam na spelfout tattoo
Sluiten