Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 mei 2018 / 10:14 uur

Lantaarnpaal midden op de weg in Nijmegen

Stratenmakers in Nijmegen hebben bij het aanleggen van een nieuw wegdek in de Klaverstraat zorgvuldig om een lantaarnpaal heen gewerkt. Die staat daardoor nu midden op de rijbaan. Buurtbewoner Huub Bellemakers zette een foto van de werkzaamheden op Twitter met de vermelding:  „Lekker bezig." De foto ging al snel viral.

Bredere straat

De Klaverstraat wordt breder gemaakt, zodat auto’s elkaar kunnen passeren. De oude stoepen met de straatverlichting moeten plaatsmaken voor de wegverbreding. Maar de stratenmakers mogen geen lantaarnpalen weghalen en dus hebben ze de nieuwe straat maar rondom de paal aangelegd.

Volgens de gemeente Nijmegen kwam een aanvraag om de lantaarnpalen weg te halen te laat binnen bij het bedrijf dat daarvoor moet zorgen, mede door alle vrije dagen deze maand. Het bedrijf gaat maandag meteen aan de slag. Het nieuwe wegdek moet daarvoor weer opengebroken worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lantaarnpaal midden op de weg in Nijmegen
Sluiten