Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 31 mei 2018 / 04:25 uur

Kabinet steekt kwart miljard in kinderopvang

Het kabinet trekt een kwart miljard euro extra uit voor kinderopvang. Vooral de middeninkomens profiteren daarvan. Bronnen rond de coalitie melden aan De Telegraaf dat het gaat om een uitwerking van de plannen zoals die zijn afgesproken in het regeerakkoord. Zeer binnenkort worden ze besproken in de ministerraad.

De allerlaagste inkomens zijn straks nog maar 32 cent per uur kwijt aan de opvang, waar het nu 45 cent is. Het maximumtarief dat de overheid vergoedt voor de dagopvang is dit jaar nog 7,45 euro, maar dat wordt ruim acht euro.

Naast extra geld voor kinderopvang, wordt ook 250 miljoen euro uitgetrokken voor kinderbijslag. Vanaf 2020 gaat bovendien het kindgebonden budget met bijna 500 miljoen euro omhoog.

Hogere eisen

Het kabinet schroeft dat tarief omhoog omdat kinderopvangorganisaties aan hogere eisen moeten gaan voldoen. Zo moeten er vanaf volgend jaar meer medewerkers per kind zijn en moeten kinderen vaste verzorgers krijgen in plaats van elke keer een ander gezicht.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet steekt kwart miljard in kinderopvang
Sluiten