Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mei 2018 / 04:16 uur

Bijna een kwart van de 25-plussers rookt

Valt het je op dat er flink wat mensen staan te paffen op straat? Dat komt omdat bijna een kwart van de 25-plussers in ons land zegt te roken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daaronder zijn meer mannen dan vrouwen en meer laagopgeleiden dan hoogopgeleiden. Middelbaar opgeleiden zitten er tussenin.

De meeste rokers zijn te vinden onder de 25- tot 45-jarige mannen met een lager opleidingsniveau. Met 52 procent rookt meer dan de helft van deze groep. Van de hoogopgeleide mannen in deze leeftijdsgroep rookt 22 procent. Van de 25- tot 45-jarige vrouwen rookt ruim een derde van de laagopgeleiden, tegen iets meer dan 10 procent van de hoogopgeleiden. Het gaat om precies 23 procent van de 25-plussers.

Zware rokers?

Zwaar roken (minstens 20 sigaretten per dag) komt meer voor onder lager opgeleiden. Zes procent van de laagopgeleiden is een zware roker, terwijl zwaar roken onder de hoogopgeleiden nauwelijks voorkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijna een kwart van de 25-plussers rookt
Sluiten