Metro
Metro Nieuws 19 mei 2018 / 15:26 uur

Jochie (3) loopt weg van huis om op avontuur te gaan

Een jongetje van drie jaar uit IJmuiden liep weg van huis om op avontuur te gaan. Hij besloot zijn reis te starten door de bus te pakken. Gelukkig was de buschauffeur erg oplettend: hij vond het maar vreemd dat er zo’n jonge passagier zonder vervoersbewijs de bus wilde instappen…

De buschauffeur belde de politie, waardoor het jongetje weer veilig terug werd gebracht naar huis.

Een kleine wereldreis

„Het bleek dat deze jonge wereldreiziger de kans had gezien om een deur te openen thuis en in de bus was gestapt. Dit was niemand opgevallen, omdat hij met wat volwassenen meeliep”, schrijft de politie IJmond op Facebook.

„Wij zijn met de jongen teruggelopen en hebben hem thuis gebracht. Daar bleek zijn moeder zeer geschrokken en aangedaan te zijn door dit voorval. Kinderen groeien soms toch sneller dan we denken en dan kunnen ze zomaar de deuren openmaken.”

Tips

Omdat dit vaker gebeurt en om anderen voor dit voorval te behoeden heeft de politie IJmond enkele tips op Facebook gedeeld. De tips zijn:

  • Zet een klem hoop op de deur;
  • Doe de deur op slot;
  • Zet de deurklink een kwartslag gedraaid omhoog.

Humor

Toch sluit de politie het Facebookbericht wel op humoristische wijze af. Ze schrijven: „PS. Het rijden zonder geldig vervoersbewijs hebben wij door de vingers gezien en het bij een waarschuwing gelaten.”

WERELDREISAfgelopen week kregen we een melding van een buschauffeur in IJmuiden dat hij een wel erg jonge passagier in…

Gepostet von Politie IJmond am Freitag, 18. Mai 2018

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie (3) loopt weg van huis om op avontuur te gaan
Sluiten