Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 mei 2018 / 16:36 uur

De APK wordt strenger

De APK wordt strenger. Vanaf 20 mei gaan de keurmeesters op nóg meer punten letten. Door aanpassing in de regelgeving worden er ook controles uitgevoerd op het gebied van milieu en veiligheid, aldus het RDW.

Wat verandert er?

Naast het antiblokkeersysteem, airbag- en gordelspansysteem vallen voortaan ook andere systemen onder de controle van de APK. Zo kan het zijn, afhankelijk van de leeftijd van een auto, dat een brandend controlelampje tot afkeuring kan leiden.

Punten van aandacht zijn ook bandenspanningscontrole, elektrische stuurbekrachtiging, elektronica van het remsysteem en bij nieuwere auto’s ook het eCall-systeem. Daarnaast wordt er strenger op verlichting gelet. Mistlampen aan de voorzijde worden meegenomen in de keuring, evenals roetfiltercontrole.

Volgens de nieuwe APK-regelgeving moet ook worden gecontroleerd of de waterstofinstallatie van een brandstofcelauto nog aan de juiste eisen voldoet. Dit is vooral ter voorbereiding op de toekomst, aangezien in Nederland maar twee typen waterstofauto’s verkocht worden en er slechts een handjevol van dit soort auto’s rondrijden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De APK wordt strenger
Sluiten