Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mei 2018

In delen van Nederland wéér staking streekvervoer

Weer leggen chauffeurs door heel Nederland het werk neer. Voornamelijk in Friesland, Limburg en delen van Zuid-Holland wordt er gestaakt. Donderdag werd ook gelijk aangekondigd dat de volgende staking op dinsdag 5 juni plaatsvindt.

Betere cao

De staking is onderdeel van de estafette-acties, waarmee een betere cao afgedwongen moet worden. De chauffeurs willen onder meer langere pauzes en een hoger loon. De vorige staking vond plaats in het weekend, zodat scholieren met eindexamens niet belast zouden worden.

Volgens FNV Streekvervoer doet op donderdag 31 mei zo’n 80 tot 85 procent van de chauffeurs mee en ligt het streekvervoer in onder andere Limburg volledig plat. Vandaag is het de beurt aan RET, Arriva en Connexxion om het werk neer te leggen.

9292.nl raadt aan vooral naar andere vervoersmogelijkheden uit te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In delen van Nederland wéér staking streekvervoer
Sluiten