Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 21 mei 2018 / 07:24 uur

‘Harry en Meghan plannen trip naar vader in Mexico’

Alhoewel we anno 2018 in de westerse wereld veel minder gebonden zijn aan tradities dan pakweg 100 jaar geleden, is het nog vaak een mooi gebruik om als man de vader van de vrouw (of man) waarmee je wil trouwen, om zijn/haar hand te vragen.

Bij het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle ging het wél heel anders: de twee stapten afgelopen zaterdag op sprookjesachtige wijze in het huwelijksbootje, maar Harry heeft zijn schoonvader Thomas nog nooit ontmoet. Daar komt snel verandering in, de twee plannen volgens bronnen een reis naar Mexico om hem te bezoeken.

Foto’s maken

Voorafgaand aan de bruiloft was er de nodige tumult rondom Markles vader. Hij had zich ‘enkele duizenden Engelse ponden’ laten betalen om zogenaamd spontane foto’s te laten maken van hem in een internetcafé.

Daar werd hij door roddelfotograaf Jeff Rayner op de gevoelige plaat gelegd terwijl hij zijn aanstaande schoonzoon opzocht op internet. De twee werden gespot en dus was snel duidelijk dat het in scene was gezet. Vader Markle (73) bood zijn excuses aan en vertelde spijt te hebben van de actie.

https://www.instagram.com/p/Bixn4hOBfDt/

Hartinfarct

Maar alhoewel daarna werd verwacht dat hij zijn dochter gewoon naar het altaar zou begeleiden, kon dat niet doorgaan door zijn zwakke gezondheid. Thomas Markle kreeg kort na het foto-incident een hartinfarct en kon niet naar de bruiloft komen. Hij herstelt nog van de hartoperatie die hij daarna moest ondergaan.

Foto: ANP

Veel smsen

Bronnen vertellen aan de Britse tabloidkrant The Sun en de Amerikaanse website TMZ dat het pasgetrouwde koppel ‘kapot’ is van het feit dat haar vader niet aanwezig kon zijn, en dat vader en dochter de hele week veel sms-contact hebben gehad.

Op de dag van de bruiloft, die vader Markle vanuit zijn ziekenhuisbed bekeek, zou hij haar gestuurd hebben dat hij van haar houdt. Hij vond de dienst prachtig, maar zal het altijd betreuren dat hij er niet bij kon zijn om ,,haar hand vast te houden. Mijn kleine meisje is een hertogin en ik hou zoveel van haar. Als je je kind ziet trouwen, gaat elke gedachte door je hoofd. Elke herinnering, van de dag dat ze geboren werd en de eerste keer dat ik haar vasthield”, vertelt de vader aan TMZ.

Het is nog niet duidelijk wanneer de prins en actrice haar vader gaan bezoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Harry en Meghan plannen trip naar vader in Mexico’
Sluiten