Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 21 mei 2018 / 08:04 uur

Guardian maakt statement en ‘vergeet’ George Clooney

Het was zaterdag bij de royal wedding een komen en gaan van celebrity’s. Oprah Winfrey, James Blunt, Idris Elba, Victoria en David Beckham, Joss Stone, de cast van Suits…

Maar waar er zoveel bekende en getalenteerde mensen aanwezig zijn, waaronder veel stellen, wordt soms nogal eens kortzichtig omgesprongen in de berichtgeving met ‘vrouwen van’. Die krijgen zo nu en dan vaker een vermelding van de jurk die ze dragen, dan van hun werkzaamheden, of worden in de schaduw van hun partner geplaatst.

De Britse krant The Guardian besloot dat heel anders aan te pakken.

Instagramfoto

Zo plaatste het medium zondag een foto op Instagram van het echtpaar Clooney, die de bruiloft bezocht. Met daarbij de tekst: ,,Internationaal en mensenrechtenadvocaat Amal Clooney bij de #royalwedding. En haar man was bij haar."

Die man, die de krant tussen neus en lippen door nog even vermeldt, is natuurlijk een bekend en geroemd acteur en regisseur. Maar zijn naam wordt in de post (en in het online nieuwsbericht) niet eens genoemd.

View this post on Instagram

International human rights lawyer Amal Clooney at the #royalwedding. And her husband was there with her.

A post shared by The Guardian (@guardian) on

#girlpower

Een geweldig statement, vinden veel mensen. De post werd talloze keren geliked en dook bij verschillende websites op als goed voorbeeld van girlpower, en emancipatie. Een Instagramgebruiker zegt bij de post dat het logisch is dat meneer Clooney niet bij naam genoemd wordt, ,,want in Europa is zij belangrijker dan hij."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Guardian maakt statement en ‘vergeet’ George Clooney
Sluiten