Metro
Metro Nieuws 23 mei 2018 / 07:14 uur

Handbalcoach betrapt op ontucht met meisje (16)

Limburg is opgeschrokken door een ontuchtzaak. Een 61-jarige handbal- en judotrainer uit Baarlo werd vrijdag in een bos door wandelaars betrapt toen hij ontucht aan het plegen was met een verstandelijk beperkt meisje van 16.

De politie heeft de man aangehouden. Het slachtoffer is lid van het ‘extra-team’ van handbalclub Cabooter Handbal Venlo. Daar is de man, Sjaak S., coach. Hij gaf handbaltraining en judoles aan zwakbegaafde kinderen.

Naar de ouders

De man en het meisje werden door wandelaars betrapt in een natuurgebied, en gingen er daarna snel vandoor. Een van de wandelaars ging op zoek naar het meisje en zag haar even later fietsen. De wandelaars wonnen het vertrouwen van de 16-jarige en konden zo mee naar de ouders.

Dochter was erbij

In haar ouderlijk huis vertelde het meisje dat de ontucht inderdaad had plaatsgevonden, bovendien was het niet de eerste keer. De Telegraaf schrijft dat het meisje had verteld dat de geestelijk gehandicapte dochter van 27 van de trainer, erbij was.

Het is nog niet bekend of de handbal- en judotrainer meer slachtoffers heeft gemaakt. Het onderzoek naar de ‘verdenking van ontuchtelijke handelingen met een minderjarige’, richt zich vooralsnog op de 16-jarige.

Geliefde man

De coach, die bij de gemeente Venlo werkt als grondspecialist, is volgens de krant een populaire man ‘die zich met hart en ziel inzette voor zijn teams van verstandelijke gehandicapten’. Zijn huidige vrouw is bestuurslid van de judoclub.

Daar werd geschokt gereageerd op de verdenking. „We hebben S. de toegang ontzegd en we hebben de ouders ingelicht, samen met de handbalvereniging. Hij heeft net als iedereen een bewijs omtrent gedrag moeten overleggen”, vertelt voorzitter Jo Bleser.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handbalcoach betrapt op ontucht met meisje (16)
Sluiten