Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Een dagje dierentuin? Dat wordt steeds duurder

Goedkoop een dagje naar de dierentuin? Dat wordt elk jaar een stukje moeilijker: kaartjes werden de afgelopen vijf jaar gemiddeld 17 procent duurder, meldt RTL Nieuws. Dit zou echter niet af doen aan de populariteit van het uitje – óók de bezoekersaantallen blijven namelijk stijgen.

Prijzen én bezoekers stijgen

RTL Nieuws kwam tot de ontdekking door de huidige prijzen van alle dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging van dierentuinen (NVD) te vergelijken met de prijzen uit 2012. De uitkomst? Een volwassene betaalt gemiddeld 3 euro meer, met uitschieters van 5 of zelfs 9 euro. Toch is ook het bezoekersaantal aanzienlijk gestegen: de afgelopen vier jaar met 11 procent.

Verklaring

Een verklaring voor de stijging zouden grote investeringen zijn: denk aan nieuwe verblijven en het bouwen van attracties. Het duurdere kaartje zou Nederlanders niet perse wat uitmaken vanwege het feit dat een dagje uit sowieso al geld kost – daarnaast stijgen de prijzen op jaarbasis maar zo weinig, dat de meeste mensen het amper opmerken.

Kritiek

Ondanks de stijging in bezoekersaantallen ontvangt de dierentuin anno 2018 ook genoeg kritiek: zo vindt de Partij van de Dieren dat dierentuinen in hun huidige vorm niet meer van deze tijd zijn. Steeds meer experts zouden wijzen op de aantasting van het welzijn van dieren die gehouden worden in de dierentuin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.