Metro
Metro Nieuws 29 mei 2018 / 17:04 uur

Britse bende dealt dodelijke pijnstiller via darkweb

Een Britse bende is verantwoordelijk voor de distributie van een dodelijke pijnstiller. Via het darkweb verkochten de drie mannen uit Leeds een pijnstiller die honderd keer sterker is dan morfine. Een dosis van 0.002 gram kan al dodelijk zijn.

De mannen van 21, 22 en 45 verkochten de medicatie onder de naam UKBargings, waarmee ze het medicament in- en exporteerden. De pijnstiller werd gemengd met vulstof en op de post gedaan voor distributie.

Internationale handel

Agenten ontdekten 677 gram pure Carfentanil, miljoenen dodelijke doses, meldt Daily Mail. De bende verkocht tot ze zijn opgerold aan 443 klanten wereldwijd. In totaal verkochten ze 2853 items in meerdere landen. Naast Engeland verscheepte de bende ook naar Nederland, Duitsland, Amerika, Noorwegen, Canada, Argentinië en Australië.

De mannen zijn in april 2017 gearresteerd maar verschijnen nu pas voor de rechter. Het trio heeft schuld bekend op meerdere vlakken, waaronder het willen distribueren van gereguleerde klasse A-medicatie. Op 7 september doet de rechter uitspraak over de straf die de mannen boven het hoofd hangt.

Bewusteloos

Eén van de mannen heeft zijn medicatie ook zelf geprobeerd. Vlak voor de arrestatie werd hij bewusteloos de eerste hulp in een ziekenhuis in Leeds binnengebracht. Hij bleek in coma door een hersenbeschadiging. Dit bleek te komen door het gebruik van Carfentanil en Fentanyl. Hij herstelde, maar de handel is doorgegaan tot de mannen een paar maanden later werden ingerekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse bende dealt dodelijke pijnstiller via darkweb
Sluiten