Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 22 mei 2018 / 12:41 uur

Ariana Grande groet nabestaanden aanslag Manchester

Ariana Grande staat dinsdagochtend stil bij de aanslag die vandaag precies een jaar geleden plaatsvond tijdens haar concert in Manchester.

Op Twitter schrijft ze: „Ik denk aan jullie, vandaag en iedere andere dag.” Ook zegt ze van haar fans te houden. „Ik zend jullie al mijn licht en warmte op deze moeilijke dag", schrijft Grande. Bij het bericht plaatste ze een honingbij, het symbool van de stad Manchester.

De jonge Amerikaanse artiest gaf vorig jaar op 22 mei een concert in de Engelse stad Manchester. Na afloop van dat concert blies een zelfmoordterrorist zichzelf op. Bij de aanslag kwamen 22 mensen om het leven, waaronder tieners en jonge kinderen.

Betrokken

Na deze aanslag was Grande erg betrokken bij de slachtoffers. Ze ging op ziekenbezoek in het ziekenhuis en gaf in juni een benefietconcert voor de slachtoffers waar tienduizenden mensen op af kwamen. Ze nodigde daarvoor ook andere bekende artiesten uit waaronder Miley Cyrus, Justin Bieber, Black Eyed Peas, Pharrell Williams, Katy Perry, Take That en Robbie Williams.

Verder zong Liam Gallagher (Oasis) een duet met Chris Martin (Coldplay) en hadden Stevie Wonder, oud-voetballer David Beckham en U2 een videoboodschap ingesproken die werd uitgezonden op deze avond. Het allerlaatste liedje van het concert, Somewhere Over The Rainbow, zong ze alleen. Na afloop werd bekend dat er bijna 2,7 miljoen euro is opgehaald.

Eerbetoon

Na dit concert was het lange tijd stil rond de populaire zangeres. Ze zegde haar tour af, trad even niet meer op en maakte een tijdje geen muziek. Pas op 19 april van dit jaar hoorden we weer van haar. Ze bracht het nummer ‘No Tears Left To Cry’ uit, een eerbetoon aan de nabestaanden van de aanslag.

In het nummer brengt ze een positieve noot: “I’m loving, I’m living, I’m picking it up” (ik heb lief, ik leef, het gaat beter). Niet alleen in de tekst maar ook in de videoclip verwijst ze naar de aanslag. Aan het einde vliegt er rechts in beeld een honingbij langs, weer die verwijzing naar Manchester. Het lied is ondertussen al miljoenen keren bekeken en wordt zeer positief ontvangen.

Herdacht

Om 15:00 uur Nederlandse tijd wordt de zelfmoordaanslag herdacht in de kathedraal van Manchester. Daarna volgt een nationale minuut stilte en in de avond wordt er nog een wake gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ariana Grande groet nabestaanden aanslag Manchester
Sluiten