Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 24 mei 2018 / 09:56 uur

5 x PR020ST: bier op z’n Mokums!

Speciaalbier is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, zeker in Amsterdam. Festival hier, proeflokaal daar, en dan is er ook nog de Week van het Nederlandse Bier die vandaag begint.

Hemels heerlijk

Nick de Vree en Simon Leech van TAPT en Lilian Zoetman van Brouwerij Jopen

Wat krijg je als de twee ondernemende speciaalbierboys van TAPT Festival het samen doen met Brouwerij Jopen, die al meerdere bierprijzen in de wacht sleepte? Dan krijg je dus een heel goed speciaal biertje. HEAVENLY TAPT heet hun creatie die deze zaterdag op Oost TAPT Festival, op de Jaap Edenbaan, voor het eerst te proeven is. Het zomerse biertje met lychee en andere tropische smaakverrassingen, is overigens al gelanceerd… Letterlijk, want het eerste flesje ging in een weerballon 40 kilometer omhoog, richting hemelpoort. Petrus had pech, want voordat hij het hemelse gerstenat tot zich kon nemen en bepalen of het naar binnen mocht of niet, ging het intussen bevroren flesje weer richting Amsterdam. Waar het thuiskwam, en -hoort.

Hoge biertuin

HOPP, bovenop Hotel Casa / Facebook HOPP

Wist je dat het strafste bier ter wereld het Schotse Brewmeister Armageddon (65%) is? Kan misschien nog van pas komen tijdens de Pubquiz op grote hoogte op dinsdag 29 mei, op het dak van Hotel Casa, ook wel HOPP, de hoogste biertuin van de stad. Nog een weetje dan. Wist je dat de lever ongeveer een uur nodig heeft om een biertje af te breken? Komt mooi uit, want tijdens de bierquiz is er een schappelijk bierbucketarrangementje: Vijf speciaalbier voor twee tientjes. Vijf keer proost.

Bier uit de Bijlmer

Instagram: Kleiburg

Bier uit de Bijlmer. Het allitereert niet alleen lekker, maar smaakt ook lekker. In het enige proeflokaal dat Zuidoost rijk is, De Proefzaak, proef je kloosterbier van Brouwerij Kleiburg in hun proeflokaal in de groene oase tussen de blauwe Zweedse Ikea reus en de grijze niet per se heel gezellige flats. Deze zaterdag organiseren ze het Lentebokfestival met gratis rondleidingen door de brouwerij, bokjes om te drinken en echte bokjes om te aaien (gelieve niet door elkaar te halen).

Groene oase vol met bier uit de Bijlmer / Facebook Proefzaak

Hop, naar BRET

De een kent het als een plek waar de dikste feesten (en ADE-afters) worden gehouden, een ander zoekt het op om nog wat zon na werk te pakken en bierliefhebbers kennen BRET, de rode hete spot op Sloterdijk, als het Craft Beer Café, met een heuse biertuin. De eigenaren runnen ook Hannekes Boom en Nordman Beers en kennen hun bierklassiekers wel. Veel in BRET draait om het goudgele nat, van de hop in de tuin tot de bierallerhande in fles en op de tap. En het klinkt ook gewoon een beetje als bier, BRET.

BRET voor al uw feesten afters en bierpartijen

IJwit wie kent ‘n niet

Het IJwitje, wie is er niet en keer heel erg lekker dronken van geworden op het terras, op zomaar een zwoele dinsdagmiddag die ineens dinsdagavond -of woensdagochtend- werd? Dit frisse bier van Brouwerij ’t IJ is een begrip geworden in ons Amsterdam. Licht troebel, mooi goud van kleur en zo eentje waar je er nooit maar eentje van kunt drinken.

Instagram Brouwerij 't IJ

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
5 x PR020ST: bier op z’n Mokums!
Sluiten