Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

We betalen steeds vaker met onze smartphone

Je pasje in een apparaat steken en je code invoeren lijkt ineens gruwelijk ouderwets. Aan de toonbank komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat niet je pinpas, maar een smartphone tevoorschijn wordt gehaald. Deze vorm van contactloos betalen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale app, groeit volgens Betaalvereniging Nederland hard.

Het aantal gedownloade apps voor mobiel contactloos betalen is in een jaar tijd verdrievoudigd tot meer dan 500.000. Dit aantal zal volgens de Betaalvereniging alleen maar verder toenemen. Sowieso zitten contactloze betalingen in de lift. Deze vorm van afrekenen is goed voor circa de helft van alle pinbetalingen.

Zeven banken

De app op de telefoon werkt praktisch hetzelfde als een betaalpas waarmee contactloos kan worden betaald. In plaats van de bankpas wordt de smartphone bij de betaalterminal gehouden. Momenteel zijn er zeven banken die deze dienst aanbieden. Ook hier verwacht de Betaalvereniging een verdere stijging.

Momenteel zijn er in Nederland 2,8 miljard contactloze betalingen uitgevoerd. Vorig jaar werd pas voor de miljardste keer contactloos betaald. Of dat met bankpas of smartphone was, kon de Betaalvereniging niet zeggen, omdat het nog niet mogelijk is om het onderscheid te maken. Daar wordt volgens de vereniging wel aan gewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
We betalen steeds vaker met onze smartphone
Sluiten