Metro
Metro Nieuws 8 apr 2018 / 15:11 uur

Vrouw sterft pijnlijke dood door verkeerd infuus

Een gruwelijke, medische fout heeft een 27-jarige Russische vrouw haar leven gekost. Ekaterina Fedyaeva kreeg namelijk in plaats van een zoutoplossing, een formaldehyde-oplossing toegediend. Het middel zorgde voor een pijnlijke dood.

De vrouw lag in het ziekenhuis voor een routine-ingreep, toen het misging. Het verkeerde middel zorgde voor vreselijke pijnen en krampen, waardoor Fedyaeva uiteindelijk in coma raakte.

Orgaanfalen

Fedyaeva werd overgebracht naar een ziekenhuis in Moskou, waar de vrouw overleed na herhaaldelijk orgaanfalen.

Volgens de moeder van Fedyaeva is de dood van haar dochter de schuld van de artsen. Zij betoogt dat het snel duidelijk moet zijn geworden dat het verkeerde middel is toegediend.

Tegenover de Daily Mail vertelt de moeder: „we trokken haar sokken aan, vervolgens een badjas en nog een deken eroverheen, maar ze beefde zo erg, ik kan het niet beschrijven.”

Enig kind

Naar eigen zeggen smeekte de moeder de artsen iets te doen aan toestand van haar enige kind. „Maar ze zeiden dat ik maar naar huis moest gaan en kippensoep maken.”

Inmiddels is geconcludeerd dat Fedyaeva 14 uur lang een formaldehyde-oplossing kreeg toegediend. Een zeer giftig middel dat gebruikt wordt om lichamen mee te balsemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw sterft pijnlijke dood door verkeerd infuus
Sluiten