Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 8 apr 2018 / 14:13 uur

Zieke kindjes dupe van geweld voetbalhooligans

De beelden gingen begin 2017 de hele wereld over, nadat supporters van ADO Den Haag vanuit het uitvak in de Rotterdamse Kuip duizenden knuffelbeertjes gooiden. Ze kwamen terecht in het vak waar honderden zieke kindjes uit het Sophia Kinderziekenhuis zaten. Een prachtige actie, waar de fans uit Den Haag zondag een mooi vervolg aan wilden geven.

Dit keer wilden ze vanuit hun vak in stadion Nieuw Galgenwaard voor kippenvel zorgen door knuffels op het veld te gooien voor meer dan vijftig zieke kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Er waren tijdens FC Utrecht – ADO Den Haag echter geen supporters uit de Hofstad aanwezig. Burgermeester Van Zanen van Utrecht verbood hen naar de wedstrijd te komen, omdat in de nacht ervoor een explosie van supportersgeweld in zijn stad had plaatsgevonden.

Wegrestaurant

Op verschillende plekken in de stad ging het los. Ooggetuigen meldden op social media dat het ging om confrontaties tussen voornamelijk supporters van Feyenoord en FC Utrecht en dat enkele fans van ADO, die toevallig in de buurt waren, zich er ook mee gingen bemoeien. Ook in een wegrestaurant aan de A12 gingen ze met elkaar op de vuist, waarna de aanhang van ADO Den Haag de snelweg oprende en de politie de weg moest afsluiten.

Van Zanen was bang dat het zondagmiddag tijdens de wedstrijd wederom mis zou gaan, daar besloot hij het uitvak af te sluiten. ADO riep op de eigen website de supporters op thuis te blijven. „We keuren elke vorm van geweld af en begrijpen daarom de maatregel. Het is enorm jammer dat veel goedwillende voetballiefhebbers hier de dupe van zijn”, aldus algemeen directeur Mattijs Manders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zieke kindjes dupe van geweld voetbalhooligans
Sluiten