Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 apr 2018 / 06:05 uur

‘Veel Chinese slachtoffers’ bij ongeluk Noord-Korea

Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zijn bij een ongeluk met een bus in Noord-Korea veel Chinese toeristen om het leven gekomen. Om hoeveel mensen het gaat, is daarbij niet duidelijk. Het gaat volgens de autoriteiten om ‘veel slachtoffers en een groot ongeluk’.

Meer dan dertig doden

Chinese officials hebben zich naar de rampplek gespoed. Het Engelstalige Twitteraccount van het Chinese staatspersbureau meldde dat de bus van een brug is gestort en dat er meer dan dertig doden en veel gewonden zijn, maar die tweet werd later verwijderd. De staatstelevisie heeft beelden uitgezonden van kort na het ongeluk.

Populaire vakantiebestemming

Het ongeluk vond plaats in de provincie Hwanghae, die grenst aan Zuid-Korea. Noord-Korea is een populaire vakantiebestemming voor Chinezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Veel Chinese slachtoffers’ bij ongeluk Noord-Korea
Sluiten