Metro
Metro Nieuws 23 apr 2018 / 06:10 uur

Oud-footballspeler krijgt kritiek vanwege wapengrap

Wellicht niet heel handig met het oog op de gevoelige wapendiscussie in Amerika, maar de foto die oud-American-footballspeler Jay Feely op Twitter deelde was toch écht bedoeld als een grapje. Hij ontving een hoop kritiek op de post en heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Een gezellige avond

Wat er op de foto te zien valt? Feely staat met een lang gezicht tussen zijn dochter en haar date in, terwijl hij een pistool vasthoudt. Hij schrijft bij de foto dat hij “zijn dochter en haar date een gezellige avond toewenst.” Feely is sinds 2014 geen footballspeler meer, maar vandaag de dag commentator voor tv.

Kritiek

Vanwege het ‘dreigende’ bijschrift en de foto ontving Feely de afgelopen uren de nodige dosis kritiek. Twitteraars noemen de foto erg ongepast in verband met wapenveiligheid. Daarnaast zou Feely hiermee uitstralen dat zijn dochter niet haar eigen keuzes mag maken. Daarom bood hij zijn excuses aan. Daarbij schrijft hij: Het was natuurlijk bedoeld als een grapje. Mijn dochter en haar vriendje zijn al meer dan een jaar samen en ze weten dat ik het niet serieus bedoelde. Ik neem wapenbezit zeer serieus (het pistool was niet geladen) en ik wil niet ontactisch zijn over dat belangrijke onderwerp.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-footballspeler krijgt kritiek vanwege wapengrap
Sluiten