Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 16 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Tiener overleeft beet ’s werelds giftigste kwal

De Australische Hannah Mitchell was met een vriendin aan het zwemmen toen ze voor de kust van West-Australië werd gestoken door een van de giftigste kwallen ter wereld. De 14-jarige Hannah overleefde wonder boven wonder de beet. "Het was meer dan alleen pijn. Ik dacht dat ik zou sterven”, zegt Hannah in de Australische media.

Vingernagel

De irukandji-kwal is zo groot als een vingernagel en bijna helemaal doorzichtig, hierdoor is het beestje nagenoeg onzichtbaar in het water. Volgens wetenschappers is deze piepkleine kwal het giftigste dier op aarde.

Het duurt meestal 20 minuten voor de eerste symptomen de kop op steken. Een zeer sterk verhoogde bloeddruk, ondraaglijke pijn in ongeveer alle spieren van het lichaam, misselijkheid en eventueel vochtophoping in de longen zijn de meest voorkomende symptomen.

Coma

„Ik voelde mijn longen en mijn hart, het leek alsof alles aan het afbrokkelen was,”  zegt Hannah aan 9news. Voor het jonge meisje voelde het alsof ze dood ging en ze had al bijna afscheid genomen van haar familie.

https://twitter.com/RoyalFlyingDoc/status/985720088148951040

In het ziekenhuis werd de tiener twee dagen kunstmatig in coma gehouden. Na twee weken mocht ze het ziekenhuis verlaten. Het gaat een stuk beter met haar, maar ze moet nog wel medicijnen slikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.