Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 apr 2018 / 07:15 uur

Australië kampt met vleesetende zweer

Brrr, in Australië hebben ze te kampen met een vleesetende zweer. En deze zweer verspreidt zich heel snel in de staat Victoria en daar spreekt men nu zelfs van een epidemie. Het is nog niet duidelijk wat je kan doen om de zweer te voorkomen.

Muggen of ratten

In een artikel in de Medical Journal of Australia laten onderzoekers weten dat het aantal gevallen van de Buruli-ulcer toeneemt, maar dat onduidelijk is waarom dat alleen in Victoria gebeurt. In andere deelstaten van Australië zijn geen gevallen gemeld.

In 2016 kregen 182 mensen in de deelstaat de zweer, wat al 72 procent meer was dan ooit tevoren. Vorig jaar steeg dat aantal tot 236. De aandoening komt al langer in de deelstaat voor, maar het is onbekend hoe de zweer zich verspreidt. Sommige deskundige denken dat de zweer kan worden overgebracht door muggen of buidelratten.

Uiterst pijnlijk

De zweer begint meestal als een plekje op de huid die lijkt op een insectenbeet. Daarna gaat de infectie naar de vetlaag tussen de huid en de spieren, waarin het weefsel wegvreet voordat het uiteindelijk als een zweer weer naar de huid komt. Dat kan uiterst pijnlijk zijn.

Victoria is de kleinste staat van het Australische vasteland. Melbourne is de hoofdstad van de deelstaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australië kampt met vleesetende zweer
Sluiten