Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 apr 2018 / 07:44 uur

Republikeinen: geen bewijs samenzwering met Russen

Volgens de Republikeinen in de Inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden is er geen bewijs voor samenzwering tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russen. Dat stellen de Republikeinen vast in hun onderzoeksrapport wat ze vrijdag openbaar maakten.

Dat de Russen de presidentsverkiezingen in 2016 hebben beïnvloed, valt ook volgens de Republikeinen niet te ontkennen. Maar dat was niet per se om Trump in het zadel te helpen. Ze hekelen de manier waarop de FBI en de inlichtingendiensten met de zaak zijn omgesprongen.

‘Heksenjacht’

De Democraten in dezelfde commissie hadden al eerder kritiek op de conclusies van hun Republikeinse collega’s. Naast het Huis van Afgevaardigden onderzoekt ook de Senaat de vermeende Russische inmenging bij de verkiezingen. Daarnaast buigt speciaal aanklager Robert Mueller zich over de zaak.

Volgens Trump maakt het rapport eens te meer duidelijk dat er geen samenzwering is geweest. „Zoals ik altijd al heb gezegd, het is allemaal een groot bedrog van de Democraten gebaseerd op betalingen en leugens. Er zou nooit een speciale aanklager moeten zijn aangesteld. Heksenjacht!”, schrijft de president op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Republikeinen: geen bewijs samenzwering met Russen
Sluiten