Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Prinses Amalia belachelijk gemaakt op social media

De 14-jarige prinses Amalia vierde gisteren – samen met haar vader, koning Willem-Alexander, haar moeder koningin Maxima, haar zusjes, de prinsessen Alexia en Arianne en de rest van de koninklijke familie – Koningsdag in Groningen. Waar naar verwachting de ogen gericht zijn op de prachtige jurken van de prinsessen, was prinses Amalia dit keer ook doelwit van spot.

Kwetsbare periode

De prinses werd belachelijk gemaakt op social media. Vooral op Twitter stroomden er reacties binnen waarin flink uitgehaald naar het uiterlijk van de 14-jarige prinses. Kinderpsycholoog Neve zegt tegen RTL Nieuws het afbranden van zo’n jong meisje verschrikkelijk te vinden.

„Amalia is pas veertien jaar. Dat is een heel kwetsbare periode. Pubers zijn op deze leeftijd heel erg met zichzelf bezig. Ze hebben veel vragen: ben ik wel goed? Word ik wel gewaardeerd? Pas ik wel in het plaatje? Niemand vindt het leuk om op z’n uiterlijk afgerekend te worden, maar voor een puber van 14 jaar is het nog eens extra pittig.”

Afstand

Het is volgens Neve waarschijnlijk dat de prinses veel begeleiding krijgt, maar niemand weet wat er precies in haar omgaat. „Ze zal wel wat gewend zijn, maar dan nog. Dit meisje kan er niets aan doen dat ze prinses is. Ze heeft niet voor dit leven gekozen. Daarom is het des te lager om dit bij zo’n meisje te doen.”

Gelukkig zijn er ook veel mensen die afstand nemen van de negatieve berichten op social media en het voor de prinses opnemen.

https://twitter.com/LucasdeWaard/status/989857798820450304

https://twitter.com/vlerelientje/status/989797487182532608

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.