Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 12 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Populaire vakantiestad Cancun overspoeld met moorden

In Mexico’s populairste vakantiestad Cancun zijn in de afgelopen 36 uur maar liefst 14 moorden gepleegd. Het stadje wordt overgenomen door Mexicaans drugsgeweld.

Volgens nieuwssite Noticaribe zijn in het land nog nooit zoveel moorden gepleegd in zo’n korte tijd. Op vier april werden nog veertien mensen doodgeschoten en raakten vijf mensen gewond tijdens schietpartijen op zes verschillende locaties in de voormalige feeststad.

Angst

Het vorige trieste ‘record’ staat op negen dodelijke schietpartijen in één dag en dateert van 25 november 2004. Sinds het begin van dit jaar zijn in totaal al meer dan honderd mensen omgekomen door het excessieve geweld in de stad. Mexicaanse drugskartels blijven op deze manier angst zaaien in het hele land.

De enorme hoeveelheid geweld dreigt van het populaire Cancun nu een spookstad te maken. De meeste moorden blijven namelijk onopgelost en mensen willen hier niet meer komen. Toeristen zijn veel te bang om nog zorgeloos te kunnen feesten in Cancun en de toeristische industrie ziet z’n geld daardoor verdampen.

Mooi en eng

Niet lang geleden vloog de Britse journalist Krishnan Guru-Murthy voor SBS naar Cancun om uit te zoeken waarom nou juist daar zoveel moorden worden gepleegd. Hij zei toen vanaf het strand: „Dit is één van de mooiste uitzichten in de wereld en we zijn de enige mensen hier.” Niet veel later veranderde zijn euforische gevoel in angst, toen het strand vlak voor zonsondergang een plaats delict werd. Een man werd neergeschoten in het zand.Vier mannen vielen het slachtoffer aan, hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Bijzonder genoeg werd Cancun altijd gezien als één van de veiligere plekken in Mexico. Een feeststad waar veel toeristen op af kwamen. Nu lijkt de politie de stad te hebben verlaten en nemen drugsbendes de straten over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.