Metro
Metro Nieuws 12 apr 2018 / 08:05 uur

Man doodt eigen puppy voor financiële bijdragen

Een Amerikaanse man is veroordeeld voor dierenmishandeling nadat hij zijn eigen puppy heeft gedood. Hij brak de botten van het beestje om vervolgens een GoFundMe pagina op te richten, waarop hij andere mensen vroeg om de ziekenhuisrekeningen van de hond te betalen. Reid Herjo, de verdachte, ontving omgerekend zo’n 11.000 euro van 693 verschillende mensen, meldt Metro UK.

Dierenmishandeling én diefstal

Herjo wordt nu niet alleen verdacht van dierenmishandeling, maar ook van diefstal. De politie ontmaskerde de oplichter toen ze hem in januari aanhielden voor te hard rijden. Hij vertelde toen dat hij onderweg was naar de dierenarts met zijn puppy van 14 weken oud. Het hondje, ‘Atlas’, zou aangereden zijn door een voertuig. Hij leed daardoor aan meerdere fracturen en zou spoedig geopereerd moeten worden. Herjo schreef op Twitter dat Atlas aan het slapen was op de achterbank toen een andere bestuurder het stopbord miste. Daardoor zou het hondje zijn achterbenen hebben gebroken en verwondingen over zijn hele lichaam hebben opgelopen.

Atlas. Foto: Gofundme
Atlas. Foto: Gofundme

Eerdere verwondingen

Op zich geen ongeloofwaardig verhaal, was het niet zo dat Atlas al twee keer eerder verwondingen had opgelopen in de zes weken waarin Herjo voor het hondje ‘zorgde’. Na nader onderzoek van de politie bleek dat Atlas in december van de trap af zou zijn gevallen en begin januari van een heuvel af. Op 3 februari overleed het hondje, wat de politie als de laatste verdachte druppel beschouwde. Herjo is van het ‘GoFundMe’ platform afgegooid en alle donateurs krijgen hun geld terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man doodt eigen puppy voor financiële bijdragen
Sluiten