Metro
Metro Nieuws 6 apr 2018 / 20:16 uur

Oranjevrouwen overwinnen ruim in WK-kwalificatieduel

Het was met 30.238 toeschouwers de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in Nederland. En een zeer succesvolle, want de Nederlandse voetbalsters hebben de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland met 7-0 gewonnen.

Ter vergelijking: de EK-finale vorig jaar in Enschede werd door 28.000 supporters bijgewoond.

Zes doelpunten

Binnen twintig minuten stond het al 2-0 door Lieke Martens. Ook Sherida Spitse scoorde twee keer. De andere doelpunten werden gescoord door Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden. Het laatste doelpunt was een een kopbal van de Noord-Ierse Billie Simpson in eigen doel.

De Oranjevrouwen, die op kop staan in de groep met tien punten uit vier wedstrijden, spelen dinsdag in Dublin tegen Ierland. Die wedstrijd wordt misschien lastiger, aangezien Ierland evenveel punten heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oranjevrouwen overwinnen ruim in WK-kwalificatieduel
Sluiten