Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 apr 2018 / 12:04 uur

Opbrengst Black Panther voorbij Titanic in VS

Twee maanden na de release van de superheldenfilm Black Panther, blijkt de film geschiedenis te schrijven. Zaterdag streefde de actiefilm van Marvel namelijk qua opbrengst de blockbuster Titanic van James Cameron voorbij.

Gevolg is dat de film nu op de derde plaatst staat van best verdienende films ooit in de VS. Black Panther hoeft alleen nog Star Wars: The Force Awakens (936,7 miljoen dollar) en Avatar (760,5 miljoen) voor zich te dulden.

Tiende plaats

The Hollywood Reporter meldde vrijdag op basis van cijfers dat de actiefilm in de Verenigde Staten al 659,3 miljoen dollar heeft opgebracht. Dat is een fractie verwijderd van de 659,5 miljoen dollar die Titanic in 1997 opbracht.

Wereldwijd heeft Black Panther al 1,29 miljard opgebracht. Daarmee staat de superheldenfilm van regisseur Ryan Coogler nu op de tiende plaats van succesvolste films ooit.

Het verhaal

De actiefilm van Marvel, met een donkere held in de hoofdrol, vertelt over T’Challa (gespeeld door Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opbrengst Black Panther voorbij Titanic in VS
Sluiten