Metro
Metro Nieuws 8 apr 2018 / 13:24 uur

Braziliaanse valt helft lichaamsgewicht af

De 24-jarige Braziliaanse Thayna heeft het met enkel gezond eten voor elkaar gekregen meer dan de helft van haar lichaamsgewicht kwijt te raken. Thayna werkt nu als model en voelt zich gezonder dan ooit.

De Braziliaanse vertelt aan Braziliaanse media altijd veel van eten te hebben gehouden. „Als het kon, at ik wel drie keer per dag warm. Ik was ook dol op fastfood.” Ze vervolgt dat ze er geen idee van had dat ze veel at: „Ik dacht dat het normaal was hoeveel ik at.”

Braziliaanse valt helft lichaamsgewicht af.  / Instagram
Een Instagram-post van de Braziliaanse. / Instagram

Maagverkleining

Nadat haar oma stierf aan een hartziekte veroorzaakt door obesitas, besloot de Braziliaanse dat het zo niet langer kon. Op dat moment woog Thayna 140 kilogram.

„Ik moest afstand doen van mijn slechte gewoontes: veel suiker, vet en bewerkte voeding eten. Dat proces kostte tijd.” Tevens liet ze een maagverkleining doen en liet ze haar spijsverteringskanaal omleggen.

Gezond

Daarnaast bezocht Thayna met enige regelmaat de sportschool, waar ze voornamelijk aan boksen en bodybuilding deed. „Het was een lange weg, maar het pad is de moeite waard om dit doel te bereiken. Ik hou van mijn lichaam en wil er goed mee omgaan.”

Gepostet von Thayná Barboza am Dienstag, 20. März 2018

Thayna heeft uiteindelijk een gewicht van 60 kilogram bereikt en krijgt nu zelfs klussen aangeboden als model. Ze laat echter wel weten nog niet helemaal tevreden te zijn: „Ik heb nog last overtollige huid. Maar ik leef nu gezond en dat is het belangrijkste.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Braziliaanse valt helft lichaamsgewicht af
Sluiten