Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Netflix verwacht veel nieuwe abonnees in de toekomst

De videostreamingsdienst Netflix, die ooit begon met het opsturen van dvd’s, doet het goed. In het laatste kwartaal van 2017 kreeg de dienst er 8,3 miljoen klanten bij. Dat zullen er in komende kwartaal nog veel meer worden, denkt Netflix zelf.

De stijging komt door de strategie van zelf geproduceerde series en films. Daardoor denkt het bedrijf 6,2 miljoen nieuwe Netflixers te ontvangen de komende tijd. Dat aantal ligt een stuk hoger dan het getal waar analisten gemiddeld aan dachten.

Riante omzet

Ook de omzet plust flink. Met ruim 40 procent steeg deze naar 3,7 miljard dollar. Daar bleef onder de streep 290 miljoen van over, tegenover 178 miljoen dollar een jaar eerder: best een leuk bedrag.

De Netflix Originals die het goed doen zijn onder meer 13 Resons Why, Dark, Narcos en The Crown. Stranger Things werd ook ongekend populair. Dit jaar was het vooral de sciencefictionserie Altered Carbon die tot nog toe goed werd bekeken, blijkt uit de cijfers.

De awardwinnende cast van Stranger Things. Foto: ANP

De Originals zullen nog meer aangevuld worden met andere titels. Dit jaar steekt Netflix nog 7,5 tot 8 miljard in de productie van eigen materiaal. We zijn benieuwd wat dat gaat opleveren!

Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.