Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Lenteweer in aantocht na druilerig Pasen

Pasen verloopt grijs en regenachtig. Voor de mensen die daar niet zo vrolijk van worden, is er hoopgevend nieuws: volgend weekend belooft het echt lenteachtig te worden. Vanaf donderdag neemt de kans op regen al af, vanaf vrijdag neemt ook de temperatuur aangename vormen aan.

Eerste paasdag start regenachtig, maar in de middag zal de zon hier en daar verschijnen. Met een temperatuur tussen de 5 en 10 graden blijft het echter wel wat fris. Maandag begint droog, maar in de middag zal er een overdekte activiteit moeten worden gevonden om tweede paasdag droog door te komen. Ook dinsdag en woensdag is het nog zacht en regenachtig.

Meer zon

Vanaf donderdag neemt de kans op neerslag af en laat de zon zich iets vaker zien. Donderdagavond is het nog wel wat frisser met een maximale temperatuur tot 13 graden.

Vanaf vrijdag belooft het echt aangenaam te worden. De kans op de zon neemt toe en ook de temperatuur loopt op. Weeronline stelt dat het volgend weekend in het zuiden en oosten van het land zomaar 20 graden of nog iets warmer kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.