Metro
Metro Nieuws 1 apr 2018 / 08:35 uur

Dronken vrachtwagenchauffeur van weg geraakt

In het Zeeuwse Rilland heeft een vrachtwagenchauffeur zaterdagavond voor nogal wat onrust gezorgd. De Poolse bestuurder van de truck werd al slingerend op de A58 gesignaleerd, waarop de politie werd gealarmeerd. Nog voor de politie de trucker tot stilstand kon dwingen, raakte de man al van de weg.

Stomdronken chauffeur

De chauffeur bleek zo dronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan. De man nam zaterdag de afslag bij het Zeeuwse Rilland en reed daarna een stuk polder in. Bij een T-splitsing raakte hij uiteindelijk van de weg. Zijn vrachtwagen kwam deels boven een dijk en deels boven of in een sloot terecht.

Op het politiebureau bleek dat de man ongeveer 3,5 keer meer had gedronken dan toegestaan. De vrachtwagen is weggetakeld, het rijbewijs van de chauffeur is ingenomen. Hij raakte niet gewond.

Meer incidenten met dronken chauffeurs

Eerder zaterdag ontstond veel ophef over een vrachtwagenchauffeur die onder invloed van drank en drugs een ongeluk veroorzaakte op de A4. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) reageerde zaterdag verbolgen op dat bericht. „Niet te bevatten dat iemand bezopen in zijn vrachtwagen stapt en levens van andere mensen op het spel zet. Schandalig!”, twitterde ze.

Ook de marechaussee in Hoek van Holland en de Rotterdamse Zeehavenpolitie hadden dit weekend te maken met een dronken chauffeur. „Dronken chauffeur vond het nodig om aan boord van de ferry zonder kleding rond te lopen en voor overlast te zorgen. Samen van boord geplukt en een rijverbod gegeven”, twittert de Zeehavenpolitie zondagochtend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken vrachtwagenchauffeur van weg geraakt
Sluiten