Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Japanse man sluit zoon 20 jaar lang op in kooi

Een 73-jarige man uit de Japanse stad Sanda is gearresteerd omdat hij zijn zoon twintig jaar lang in een kooi heeft gehouden. Volgens berichten van lokale media was de kooi slechts één meter hoog, één meter breed en 1,8 meter lang.

Onhandelbaar

De zoon is nu 42 jaar en heeft een verstandelijke beperking. De kooi werd in januari door een ambtenaar ontdekt die om een andere reden naar het huis kwam, zo stelt de Japanse media. De vader heeft bekend. Hij legt uit: „Ik heb mijn zoon meer dan twintig jaar lang gedwongen in een kooi te wonen omdat hij psychische problemen heeft en onhandelbaar werd."

Volgens de vader begon zijn zoon vanaf zijn zestiende gewelddadig te worden. Uiteindelijk bouwde de man een hok naast zijn huis waarin hij jongen opsloot. Hij zei wel dat hij zijn zoon voldoende eten gaf en hem af en toe in bad stopte.

Zorginstelling

Volgens de televisiezender NHK woont de zoon nu in een zorginstelling waar hij wordt behandeld en maakt hij het naar omstandigheden goed. Het slachtoffer lijdt aan rugklachten, maar zijn toestand is stabiel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.