Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 8 apr 2018 / 07:59 uur

Facebook Messenger gaat unsend-knop introduceren

Facebook Messenger gaat een unsend-knop introduceren. Daarmee kun je berichten die je verzonden hebt met de chat-app van Facebook verwijderen.

Facebook komt met dit nieuws kort nadat bleek dat er chats met Mark Zuckerberg waren verdwenen. Verschillende personen klaagden erover dat zij hun oude chats met de topman van Facebook niet meer konden vinden.

Anders

Nu lijkt Facebook die functie dus voor iedereen beschikbaar te willen maken. Overigens werkt hij voor ‘normale gebruikers’ wel een stuk anders dan voor de kopstukken van het sociale netwerk. Met de unsend-functie zou je namelijk alleen berichten aan jouw kant kunnen verwijderen. De andere persoon in de conversatie kan ze alsnog opslaan, iets wat dus niet gold voor onder meer Zuckerberg.

Facebook zegt op de achtergrond al langer met de functie bezig te zijn en biedt zijn excuses aan dat zij zo lang op zich laat wachten. WhatsApp, dat onderdeel is van Facebook, kent al langer een ‘delete’-functie en sinds relatief korte tijd ook een ‘unsend’-knop. Daarmee kun je berichten tot zeven minuten na het versturen weer terughalen, zonder dat de ander ze kan opslaan.

Facebook heeft al tijden last van controverses. Voor het eerdergenoemde incident met de ‘verdwenen chats’ bleek ook dat het databedrijf Cambridge Analytica de data van zo’n 87 miljoen mensen, waaronder 89.000 Nederlanders, had verkregen. Daarmee hebben ze geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden in het voordeel van Donald Trump.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Facebook Messenger gaat unsend-knop introduceren
Sluiten