Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 30 apr 2018 / 14:55 uur

Fail: dealers proberen drugs te verkopen aan agenten

„Psst, drugs kopen?", van deze vraag zullen twee dealers in Oude Pekela hun leven lang spijt hebben. Een van de belangrijkste dingen in de carrière van een drugsdealer is uit handen blijven van justitie en discreet te blijven over je werkzaamheden.

En laat dit nou precies zijn misgegaan in Oude Pekela maandagmiddag. Terwijl de dealers op pad waren om hun illegale handelswaar op straat te verkopen, spraken ze precies de verkeerde persoon aan. De man die ze aanspraken was namelijk een agent in burger.

Wilde achtervolging

Toen het duo erachter kwam hoe de vork in de steel zat, maakten ze zich snel uit de voeten. Een van hen vluchtte in een auto, de ander zette het op een lopen. De politie anticipeerde hierop door de achtervolging in te zetten met een behoorlijk aantal voertuigen. Dit resulteerde in Amerikaanse toestanden in het normaal zo rustige Groningse dorp.

De klopjacht kwam tot een abrupt einde toen de auto van de verdachte uit de bocht vloog en niet meer verder kon rijden. Hierop werd de bestuurder in bewaring genomen. De verdachte die zich te voet probeerde te ontdoen van de naderende hermandad, kon even later ook in de kraag worden gevat.

Politie Noord-Nederland liet weten dat zij agenten in onopvallende wagens inzetten om te surveilleren in Oude Pekela. Aan RTV Noord vertelt een woordvoerder dat de agenten zijn van het team ‘grensoverschrijdende criminaliteit’ en dat ze door het dealende duo werden aangesproken met de vraag of ze ook drugs wilden kopen.

Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in en heeft de identiteit van de verdachten nog niet bekend gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fail: dealers proberen drugs te verkopen aan agenten
Sluiten