Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 27 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze loop is voor iedereen die niet van lopen houdt

Vind jij al die marathon-lopers ook waanzinnig gaaf, maar ben je zelf na 500 meter al toe aan een ijskoud biertje? Dan hebben wij hét sportevenement voor jou gevonden. Hier mag jij 500 meter lang de held zijn.

De Boerne 5.0K race biedt bier, donuts, koffie en een rookpauze halverwege. En dat allemaal op slechts een halve kilometer, jawel. Het kan allemaal in Boerne, een stadje in het Amerikaanse Texas. Ze bieden tegenwicht aan de foto’s op je tijdlijn van vrienden die om zes uur ‘s ochtends opstaan om te trainen voor hun vijf, tien of misschien wel veertig kilometer loop.

Bier, koffie en donuts

Deze wedstrijd is voor alle ‘onderpresteerders’, staat er op de website van het evenement. Voor de ‘race’ begint krijgen alle deelnemers een lekker biertje om zich voor te bereiden. Halverwege vind je een koffie en donut kraam, zodat je je energie kunt aanvullen. Daar vind je ook een rokersruimte, mocht je het nodig hebben.

Vervolgens kun je de race vervolgen en ontvang je aan het einde een medaille en een sticker. De sticker kun je overal opplakken om iedereen te laten zien dat je lui bent en trots. Als je een VIP-ticket koopt voor het evenement mag je er trouwens ook voor kiezen de race helemaal niet te lopen, maar het parcours te rijden met een Volkswagen busje.

Uitverkocht

Het evenement vindt op 5 mei plaats. Stond jij al klaar om – geheel langzaam en onder begeleiding van een snack – je koffer in te pakken? Helaas, alle kaarten zijn al uitverkocht. Maar het concept is zo populair dat wij ons niet kunnen voorstellen dat er geen nieuwe races in deze stijl worden georganiseerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.