Metro
Metro Nieuws 6 apr 2018 / 16:42 uur

BN’er? In het Tergooi kun je een nepnaam krijgen

Het Tergooi Ziekenhuis behandelt veel bekende Nederlanders en biedt hen een vipstatus en een nepnaam. Dit doet het ziekenhuis om ervoor te zorgen dat de gegevens van de bekende patiënten niet in verkeerde handen terecht kunnen komen.

De BN’ers moeten de vip-status zelf aanvragen. Daarmee zijn ze niet onder hun eigen naam te vinden in het elektronisch patiëntendossier, maar alleen via een speciaal identificatienummer. Dat moeten ze elke keer wanneer ze een van de vestigingen van het ziekenhuis bezoeken, laten zien.

Inschrijven onder een schuilnaam

Een andere optie bij het ‘ziekenhuis van de sterren’ is het aanbieden van een schuilnaam, schrijft NH Nieuws. Verder controleert het ziekenhuis iedere week of artsen en andere ziekenhuismedewerkers die de VIP-patiënt niet behandelen of behandelingen moeten plannen, toegang hebben gekregen tot de medische gegevens. ,,We kunnen precies zien wie en wanneer heeft ingelogd”, vertelt een woordvoerder.

De vip-statusbehandeling komt na het nieuws van donderdag, toen bekend werd dat verschillende medewerkers van het MC Haaglanden in Den Haag het medisch dossier van realityster Barbie hebben gezien, terwijl daar geen toestemming voor was.

‘Gewone’ patiënten

Ziekenhuispatiënten van het Tergooi die geen faam hebben verworven of bekend zijn, hoeven zich volgens de woordvoerder geen zorgen te maken over hun privacy. ,,Het publiek mag er immers op vertrouwen dat het ziekenhuis een zorgvuldig handelende zorgorganisatie is, waarbij elke behandelaar is doordrongen van de geheimhoudingsplicht."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BN’er? In het Tergooi kun je een nepnaam krijgen
Sluiten