Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 6 apr 2018 / 12:29 uur

Beekse Bergen verwelkomt zeldzame zwarte neushoorns

Safaripark Beekse Bergen heeft er sinds vrijdag twee nieuwe bewoners bij. Zwarte neushoorns Dayo en Hodari zijn overgekomen uit Engeland.

https://www.youtube.com/watch?v=4Tp5j-GP6PI

De neushoorns, die allebei 3,5 jaar oud zijn, moeten eerst nog even wennen aan hun nieuwe woonplaats en omgeving. Vandaar dat ze nog even binnen blijven, maar over een tijdje kunnen bezoekers van de Beekse Bergen oog in oog staan met de dieren.

Dayo en Hodari

De reden dat Dayo en Hodari naar Nederland zijn gekomen is dat ze bij de Beekse Bergen willen bijdragen een een gezonde populatie van zwarte neushoorns in dierenparken. Het is een ernstig bedreigde diersoort, met naar schatting nog maar zo’n 5400 wilde exemplaren.

De gasten van het Safari Resort krijgen tijdens hun bezoek extra informatie over de toestand van de zwarte neushoorn in het wild. Kinderen krijgen de kans om een blik te werpen op dronebeelden die rangers in Afrika van de savannes maken.

„Op deze manier proberen we op een belevingsvolle manier bewustwording voor de benarde situatie van de zwarte neushoorns in de natuur over te brengen bij onze gasten”, licht Klaas-Jan Leinenga van de Beekse Bergen toe.

Reageer op artikel:
Beekse Bergen verwelkomt zeldzame zwarte neushoorns
Sluiten