Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Aanslag met busje Münster: 2 doden, 30 gewonden

Een bestuurder van een bestelbus is in het Duitse Münster ingereden op een vol terras. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen en tussen de twintig en dertig mensen gewond geraakt. Zes van hen verkeren volgens de politie in levensgevaar.

Eerder werd gemeld dat er drie doden zijn gevallen, maar dat aantal is zaterdagavond gecorrigeerd door de minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen. Het betreft twee slachtoffers en de dader.

Onoverzichtelijke situatie

De politie zegt op Twitter dat het ,,onoverzichtelijke situatie is" en roept iedereen op uit de binnenstad weg te blijven. Het is niet duidelijk of er sprake is van een aanslag. Sommige Duitse media maken melding van een aanslag, maar verschillende andere media melden dat de verdachte een Duitser is met psychische problemen.

De dader is dood: hij heeft zelfmoord gepleegd, bevestigt de politie aan persbureau DPA.

Helikopters

Er is een enorme politiemacht op de been, die oproept het centrum te verlaten en ruimte te geven aan de hulpdiensten. De politie speurt met helikopters naar een eventuele tweede dader.

https://twitter.com/Pauli_Feger/status/982630768487927808

Op de foto zie je rechtsonder de bestelbus die is gebruikt om op de mensen in te rijden.

Parkeerpaaltjes

Het is niet duidelijk of er sprake is van een aanslag. Het incident vond plaats in oude centrum van Münster, dat op zo’n uurtje rijden van Enschede ligt.

Aanslag met busje Münster: 3 doden, 30 gewonden
Münster ligt op een uurtje rijden vanaf de Nederlandse grens. Foto: ANP

Het terras hoorde bij de Grosser Kiepenkerl, een beroemd restaurant in de Duitse stad. Het terras is afgeschermd door parkeerpaaltjes.

De aanslag lijkt op die van december 2016. Toen reed een vrachtwagen in op de kerstmarkt in Berlijn. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven.

Aanslag met busje Münster: 3 doden, 30 gewonden
Foto: AFP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.