Metro
Metro Nieuws 7 apr 2018 / 13:55 uur

Het is officieel de eerste warme dag van 2018!

Het mooie weer liet nog even op zich wachten, maar het is zover: de parapluutjes en winterjassen kunnen de kast in, en de zonnebrillen mogen van stal. Vandaag is het namelijk de eerste officiële warme dag in Nederland!

20 graden of hoger

We mogen spreken van een warme dag als de temperatuur 20 graden of hoger is. Vanmiddag rond 13.00 uur stegen de thermometers in Eindhoven als Maastricht al boven de 20 graden, en rond 15.00 uur tikte steeg ook het kwik in De Bilt tot 20,1 graden. Het warmst werd het tot dusver op weerstation Twente met 22,3 graden. Op de Waddeneilanden is het met 15 graden een stuk koeler.

De meeste Nederlanders trekken er op uit, op de wegen rond Lisse staan files richting de Keukenhof en het strand van Scheveningen loopt alweer aardig vol.

Mensen genieten van het mooie weer op het strand van Scheveningen op de eerste warme lentedag van het jaar. Foto: ANP

Anderen genieten lekker van het lentezonnetje in hun tuin.

Warm lenteweekend

De weerbureaus spreken van een warm lenteweekend. Zonnig is het zaterdag niet altijd overigens: er trekken veel sluierwolken over het land. Ook zondag zijn er wolken en valt er mogelijk langs de kust een klein buitje. Wel wordt het nog iets warmer dan op zaterdag.

Vorig jaar was de eerste officiële warme dag al op 28 maart. De laatste dag dat we van het warme weer hebben mogen genieten was op 19 oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het is officieel de eerste warme dag van 2018!
Sluiten