Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 6 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

106-jarige opa breekt record ziplinen voor goed doel

Stel je even voor: je bereikt gezond en wel de prachtige leeftijd van 106 jaar. Wat ga je dan doen? Taartje eten met vrienden en familie misschien, of een spelletje patience?

Dat het ook anders en een tikkeltje uitdagender kan, bewijst de 106-jarige overgrootopa Jack Reynolds uit het Engelse Derbyshire. Als oudste ter wereld sjeesde hij vrijdagochtend op de nationale tv van een kabelbaan van 60 meter hoogte, over een afstand van 400 meter.

Daredevil op leeftijd

Met de gewaagde actie heeft de grootvader het Guinness World Record voor oudste persoon die van een zipline gaat, behaald. Met de actie heeft hij niet alleen faam en de betiteling van misschien wel stoerste opa ter wereld gehaald, maar ook geld voor een goed doel dat zich onder andere inzet voor het tegengaan van beroertes.

Derde nominatie

Het is de derde keer dat Reynolds een record verbreekt. Op zijn 105e verjaardag was hij de oudste persoon ter wereld die in een achtbaan zat. En zijn 104e levensjaar luidde hij in met het zetten van een tattoo. Het werd zijn eigen naam en geboortedatum: ‘Jacko 6-4-1912’, in zijn eigen handschrift. Zijn dochter en kleinzoon lieten dezelfde zetten.

Met de tattoos werd meer dan 2660 euro opgehaald voor een verzorgingstehuis. ,,Hij is mijn superheld. Ik ben zo trots op hem”, aldus zijn dochter Jane toen vertelde. ,,Hij houdt niet eens van tatoeages maar wilde graag iets bijzonders doen zodat hij veel geld kon inzamelen.”

Het eerste Guinnes World-record dat de overgrootvader op zijn naam zette, was het meedoen aan de Ice Bucket Challenge op zijn 102e verjaardag, in niets meer dan een boxershortje.

Het geheim

Wat Reynolds doet om zo kwiek en avontuurlijk te blijven? Whisky is het geheim, vertelde zijn dochter aan Metro UK. “Elke ochtend doet hij een beetje whisky in zijn thee. En elke avond twee shots whisky met limonade. Hij zweert erbij. Het is zijn medicijn en het heeft hem geen slecht gedaan.” Wat een baas!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.