Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 6 apr 2018 / 14:47 uur

Sevn Alias zet Scheepvaartmuseum op stelten

Nee, optreden in musea is voor Sevn Alias bepaald geen gewoonte. De muzikant deed het tijdens de net geëindigde Nationale Museumweek echter gelijk maar twee keer. Hij trad op Museum TwentseWelle in Enschede en als grote afsluiter van de week ook in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Veel bezoekers

Honderdduizenden Nederlanders zijn tijdens de afgelopen Nationale Museumweek geconfronteerd en verrast met museale pronktukken. De helft van alle Nederlanders bezoekt zelden of nooit een museum. Hoe bereik je en verbind je juist dit publiek met museale collecties die van ons allemaal zijn? Dat was de centrale vraag van deze Museumweek. Dat doe je dan bijvoorbeeld door optredens van bekende hiphopartiesten in musea, grote gouden replica’s van museale pronkstukken in openbare ruimten te zetten en door pop-up-musea op scholen door scholieren zelf te laten samenstellen.

‘Wat vet, wat nice’

Honderden fans van rapper Sevn Alias keken hun ogen uit toen zij de musea in Enschede en Amsterdam bezochten. ,,Toch wel supercool. Wat vet, wat nice", klonk het dan ook. Velen van hen bezochten nooit eerder een museum en verbaasden zich over de een metershoge landkaart, een futuristische VR-tour en bijzondere schepen. Want ook dat vind je in musea. Tijdens de vierde Nationale Museumweek stond heel Nederland vorige week in het teken van een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Ruim 400 musea hebben daarom de afgelopen week – binnen en buiten hun muren – vele honderden activiteiten georganiseerd om nieuwe groepen aan te spreken met hun meest aansprekende pronkstukken; met #OnsEchteGoud.

In samenwerking met de Nationale Museumweek

Reageer op artikel:
Sevn Alias zet Scheepvaartmuseum op stelten
Sluiten