Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 3 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Student in Michigan schiet beide ouders dood

Vrijdag heeft een student bij een schietpartij in een studentenflat op de campus van Central Michigan University in Mount Pleasant zijn ouders doodgeschoten.

De dader is zaterdag na een dag lang zoeken opgepakt, bevestigt de politie. Eerder was nog niet bekend wie de slachtoffers waren, wel werd vermoed dat het niet om studenten ging en dat het een zaak in de huiselijk sfeer betrof, mogelijk een uit de hand gelopen ruzie.

Drugs

De jongeman zou volgens de politie eerder deze week naar het ziekenhuis zijn gebracht nadat hij ofwel teveel drugs had ingenomen of er slecht op reageerde. Zijn ouders kwamen hem ophalen voor de vakantie. Wat er precies is voorgevallen in het appartement, is nog niet bekend.

De politie wist de dader te pakken te krijgen na een lange zoektocht. Studenten werd geadviseerd een schuilplaats te zoeken en 911 te bellen als ze iets verdachts zien. Scholen in de buurt sloten uit voorzorg hun deuren.

Dit incident volgt kort op de schietpartij op een middelbare school in Florida, waarbij zeventien doden vielen. Na twee weken is deze shooting – in tegenstelling tot gevallen in het verleden – nog steeds veel in het nieuws. De druk op de omstreden Amerikaanse wapenwet lijkt van meerdere kanten toe te nemen.

Zo kondigden onder meer Walmart en Kroger aan bepaalde wapens uit hun assortiment te halen en de minimumleeftijd om een wapen te mogen aanschaffen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.