Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mrt 2018 / 06:09 uur

Samsom moet 2 miljoen huizen van aardgas af helpen

Twee miljoen Nederlandse huizen moeten in 2030 van het aardgasnet afgehaald zijn. Het kabinet heeft Diederik Samsom deze opdracht toevertrouwd.

De voormalig PvdA-leider gaat aan de slag als groene adviseur en commissaris bij het staatsenergiebedrijf EBN en daarnaast als onderhandelaar voor het Nederlandse klimaatakkoord, vertelt hij aan Trouw. Samsom werd vorige maand door VVD-minister Eric Wiebes (economische zaken en klimaat) gevraagd als onderhandelaar.

Andere energie

Nederland moet overstappen op andere energie. Dat moet gebeuren in de vorm van opgepompte warmte uit de aardbodem, op groene stroom. „Iedereen weet dat aardgas, een bron van CO2-uitstoot wegens klimaatverandering geen toekomst heeft”, aldus Samsom.

De negatieve gevolgen door de Groningse aardbevingen geven volgens Samsom „extra urgentie” bij het afscheid nemen van aardgas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsom moet 2 miljoen huizen van aardgas af helpen
Sluiten