Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 20 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Rutte vergelijkt referendum met ‘leuk kantklossen’

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video’s en foto’s die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van dinsdag 20 maart.

Kantklossen

Een nog al opmerkelijke uitspraak van premier Mark Rutte tijdens een interview met een EenVandaag over de afschaffing van het raadgevend referendum. Als hem wordt voorgelegd dat mensen het leuk vinden om mee te kunnen beslissen over dingen zoals de Sleepwet, komt hij met het volgende antwoord. „Spelshows op tv zijn ook leuk en kantklossen is ook leuk, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk toch om serieuze dingen." Interviewer Marc Belinfante deelde het fragment op social media, waarna er veel kritiek kwam op de uitleg van de minister president.

Gorilla met smetvrees

Ja, je leest het goed. Gorilla Louis uit de Philadelphia Zoo lijkt last van smetvrees te hebben. Hij loopt namelijk het liefst rechtop op twee poten en vooral als de grond heel modderig is, zo zeggen zijn verzorgers. Boven een wat modderig gedeelte in zijn verblijf, hebben de medewerkers zelfs een touw gehangen.

Gigakip

We blijven nog maar even bij de dieren. Dit keer niet omdat de haan in kwestie zich apart gedraagt, maar vooral omdat hij nog al een bezienswaardigheid is gezien zijn meer dan forse postuur.

Massive Rooster On The Lookout

This MASSIVE rooster is definitely on the lookout for Peter Griffin 👀😂

Posted by UNILAD on Monday, March 19, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.