Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 15 mrt 2018 / 10:43 uur

Nederland op zesde plaats van ‘gelukkigste’ landen

Net als vorig jaar staat Nederland weer zesde op de ranglijst van gelukkigste landen ter wereld. Het World Happiness Report toont aan dat ons geluk het meest stabiel is, maar dat de mensen in Finland het gelukkigst zijn. De Finnen zijn van de vijfde naar de eerste plek geklommen in het overzicht van de Verenigde Naties.

Het geluk van de gemiddelde Nederlander is wel iets afgenomen ten opzichte van vorig jaar, maar we zijn zeker nog gelukkig genoeg om op een mooie zesde plaats te blijven staan. Dat geluk is in het World Happiness Report gebaseerd op ons inkomen, onze gezondheid en levensvooruitzichten, sociale ondersteuning, vrijheid, vertrouwen en gulheid.

Afrika minst gelukkig

In de top vijf staat Noorwegen op de tweede plek – dat land stond vorig jaar nog bovenaan. Denemarken staat derde, IJsland vierde en Zwitserland staat op de vijfde plek.

Het rapport toont aan dat de inwoners van landen in Afrika het minst gelukkig zijn. Onderaan het overzicht van 156 landen staan Tanzania, Zuid-Sudan en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Burundi eindigt op de allerlaatste plaats.

Het overzicht van de VN komt tot stand door een serie vragen die elk jaar aan inwoners van meer dan 150 landen wordt gesteld. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland op zesde plaats van ‘gelukkigste’ landen
Sluiten