Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 15 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Mishandeling door honkballer vastgelegd op camera

Schokkende beelden van honkballer Danry Vasquez zijn wereldnieuws. De honkballer werd vorig jaar veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin in 2016. Dat gebeurde in het stadion van de club waar Vasquez op dat moment speelde, Double A Corpus Christi Hooks. Beelden van die mishandeling zijn nu opgedoken en domineren het nieuws.

De honkballer werd destijds na de mishandeling gearresteerd, maar kreeg enkel een lichte straf, een cursus zelfbeheersing, omdat zijn vriendin geen aanklacht tegen hem had ingediend. Vorige week was Vasquez ook uit zijn proeftijd, waarmee het hele voorval leek afgedaan.

Beelden opgedoken

Toch niet: want plotsklaps zijn er beelden opgedoken van de mishandeling. En daar is vooral de club van Vasquez helemaal niet blij mee. Sinds korts speelde hij bij een honkbalclub uit Pennsylvania, de Lancaster Barnstormers, maar daar kan hij alweer zijn spullen pakken: de club heeft hem na het zien van de beelden per direct ontslagen.

„We hebben geen andere keuze dan de relatie te verbreken. De organisatie en ik kunnen dit gedrag niet tolereren”, aldus een verklaring van de coach van Lancaster Barnstormers.

Reacties

Het filmpje zorgt wereldwijd voor geschokte reacties op social media.

https://twitter.com/Gagepcheslock/status/973953755841515521

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.